divendres, 4 de març del 2011

Inici de blog

Per enèssima vegada avui m'hi poso novament (sorprès, he recuperat l'adreça d'aquest blog creat al Blogger el 2007).
Per fi (un cop més) m'he decidit a començar a endreçar i a anar obrint la meva xarxa personal.
Ho faig esperonat sobretot per la, magnífica en la seva aparent espontaneïtat, exposició de l'Ismael Peña-López a la UAB i també aquesta d'en Jordi Adell on explica, amb una claredat que li és molt pròpia, què és això de l'Entorn Personal d'Aprenentatge (PLE, de Personal Learning Environment).
De fet, seguint el discurs d'en Jordi Adell, escrivint aquí, ara, dono un pas important per començar a definir-me com a resident d'Internet, per oposició al posat de visitant que és el que majoritàriament havia adoptat fins ara.
He de reconèixer que per prendre aquesta decisió -que el temps dirà si haurà estat la definitiva- m'ha ajudat molt  el comentari realista de l'Ismael Peña-López que és del tot inviable pretendre muntar-se el PLE tot de cop, que és una tasca de formigueta, per anar fent de mica en mica. També m'ha empès sentir-lo justificar el fet d'escriure (aquest blog, per exemple) no tant per ser llegit com per ajudar-se un mateix a posar ordre en tot allò que, a la Xarxa, atrau el seu interès.
I, per què no dir-ho també?, m'ha empès l'impuls d'una conversa amb el Jorge Coderch, amic i company de feina, que em va fer veure que entre els diversos graus de presència/activitat a la Xarxa només el fet de ser un node, mostrant els teus interessos i enllaçant aquella informació que és significativa per a tu, ja és una contribució prou important a la Xarxa perquè mereixi l'esforç que comporta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola a tots! No sé per on començar, però esperem que aquest lloc sigui d'utilitat per a mi.